Hvem vil vel ikke ha topp energi hele dagen? Heldigvis er det mange ting vi kan gjøre selv for å øke overskuddet, og føle oss ti ganger bedre i hverdagen. Om vi er vant til å være trøtt og uopplagt store deler av dagen nå, er det definitivt noe vi gjør feil. Om du ikke er syk eller bruker medisiner, er det ingen grunn til å ikke ha en jevn og god energi hele dagen.

Valgene vi tar i livet vårt leder til hvordan vi føler oss. Vi kan ikke spise næringsfattig mat, drikke for mye kaffe eller alkohol og forvente å føle oss på topp. Det samme gjelder om vi dropper å drikke vann, og dermed opplever at kroppen blir dehydrert. Alle disse valgene er viktig for hvordan vi føler oss. La oss heller gi kroppen hva den vil ha og tenger, og vi vil raskt se at den fungerer bedre.

Her i Norge har vi svært god samferdsel og infrastruktur. Dette gjør at det er lett å komme seg rundt, samt å besøke nye steder. Noen ganger er vi imidlertid for mye på farten. Det å føle seg bra handler også om å gi seg selv rom, og pauser i en ellers travel hverdag. Om vi ikke tar disse pausene bevisst, er det store sjanser for at kroppen tvinger oss til å ta de etter hvert.

Det er gjerne da vi opplever å bli syke. Alt for mange opplever å bli syke når de endelig tar ferie. Det sier mye om hvor lang de allerede har pushet seg selv. Det er viktig vi tar disse pausene, før kroppen vår gjør oss uvel eller syke. Vi skal nå se litt nærmere på hva du kan gjøre, for å holde energien på topp, og unngå å kollapse av trøtthet i løpet av dagen.

Tenk positivt

Det å tenke positivt og sette intensjoner er ofte undervurdert i vårt samfunn. Det er uansett noe som vil ha stor innvirkning på hvordan vi presenterer og hvordan vi har det i dagen vår. Bare tenk deg selv hvordan du opplever å være rundt en negativ person. En person som konstant klager og bærer seg over alt som ikke er bra, eller burde vært bedre. Du hadde ikke orket å være rundt denne personen særlig lenge. Om denne personen bor i hodet ditt er det verre.

Da er det ikke like lett å komme seg vekk. Om du stadig ser mørkt på ting, og forventer det verste, da er det på tide å snu. Bestem deg for å være mer positiv, og let etter gode ting i alt. Prøv å se fordeler i stedet for ulemper, og forvent at ting skal gå den veien du ønsker. Dette er kraftfullt, og kan endre både dagen og livet ditt. Det å gjøre morsomme ting vil også hjelpe deg med å være mer positiv. Hva med å besøke Spillguide.com, for en god stund meg spill og moro?

Ta korte pauser

Uansett hvor travel du er, vil du ha mye igjen for å ta korte pauser. Disse vil hjelpe deg å resette hjernen, og gi ny energi. Disse pausene kan du ta når som helst gjennom dagen, og de trenger ikke å være lengre enn 5 minutter om gangen. Ved å sette deg med lukkede øyne og fokusere på pusten i disse få minuttene, vil du bli overraket over resultatet. Sett gjerne på en alarm på forhånd, så du vet akkurat når 5 minutter har gått.

Vi tar inn alt for mye informasjon på en dag, og noen ganger må vi gi hodet vårt en velfortjent pause. Disse små meditasjonene vil hjelpe deg med akkurat det. Jo oftere du gjør dette, jo mer vil du ha igjen for det. Du vil også oppleve at du etter disse minuttene føler deg full av nytt pågangsmot. Når du først har blitt vant til det, vil du aldri slutte med det.

Fysisk aktivitet

Når det handler om å øke energien og godfølelsen, kommer vi ikke unna fysisk aktivitet. Det er og blir noe det beste vi kan gjøre for vår egen velvære. Dessverre kan dørstokkmila noen ganger være svært lang. Denne hindringen må vi bare komme over, og det beste er å komme seg ut fortest mulig, uten å begynne å tenke. Når vi først begynner å diskutere med oss selv, er det store sjanser at vi heller velger tv-serier og potetchips.

Om det å komme seg ut på tur eller trening føles umulig, kan du også trene hjemme. Dette er noen mange av oss ble svært vant til covid-19 herjet som verst i 2020. På YouTube kan du finne treningsvideoer tilpasset alle nivåer. Her søker du enkelt og greit opp hvilken trening du vil gjøre, og vips så har du instruksjons-videoer tilgjengelig. God trening!