Visste du at de nyligste studiene viser at ektepar som sover bedre også varer lengre sammen. Kanskje er ikke de stereotypene en har mot morgengretne mennesker så langt unna sannheten som en tror. God søvn er viktig for humøret, og dersom en ikke sover godt senkes dermed humøret betraktelig. Dårlig humør fører videre til krangling, og en skjønner fort hvor dette bærer hen – det er simpelthen helt essensielt med god søvn for ekteskapet. Men hvordan oppnår en egentlig dette?

Vel, det finnes mange veier til Rom som det en gang ble sagt. Bedre kosthold, mer trening, mer tid utendørs, mindre tid inne på selve soverommet, å legge fra seg mobil og PC i god tid før sengetid, og mange flere tips høres ofte. Allikevel er nok det beste tipset å finne seg en seng som virkelig gir deg den gode og lange nattesøvnen som du trenger i hverdagen. Det er derimot ingen enkel oppgave, og reiser du i dag ut til en forretning for å kjøpe en seng, så er sjansene store for at du blir presset til å kjøpe dyrt – men ikke nødvendigvis bra. Derfor er det lurt å være på utkikk etter noen gode eksperttips!

Hør på ekspertene for en komfortabel seng!

Den beste måten du velger riktig seng på er rett og slett å lytte til ekspertene. Individer som jobber i faget, og som daglig har som mål at din rygg skal ha det godt, og ikke minst at kroppen din får nok søvn, er de samme individene som kan gi fattede anbefalinger. Se derfor etter tester av senger som kan gi deg de svarene du er ute etter. Her kan du finne tips til hvilke senger som fungerer for hva. Kanskje har du en dårlig rygg? Vel, da er det spesialiserte senger som er designet for å gi deg en mer komfortabel kveld.

Det er også viktig med en stor nok seng ikke minst – mange ektepar krangler nok om plassen i senga! Derfor er dette helt klart noe du bør se etter hos ekspertenes tips, og gjerne filtrere for om mulig. Med en rekke tester kan du dessuten også se etter den prisklassen du ønsker å havne i, selv om det advares mot å tenke for mye på pris. Naturligvis må du ha et visst budsjett, men i realiteten kan en ikke sette en pris på senger. Det er tross alt disse som gir oss all den søvnen vi trenger for å fungere optimalt i hverdagen!

Bedre søvn betyr bedre livskvalitet

Det er ikke bare ekteskapet som kan få en oppsving med bedre søvn. Din generelle helse blir forbedret, du presterer bedre i hverdagen, og alt går så mye enklere. Ingenting er tross alt verre enn å være trøtt. Og du skal dessuten i snitt tilbringe 1/3 av ditt liv i senga – da er det viktig at denne er komfortabel og god! Så invester i å lese gjennom et par anbefalinger før du velger å kjøpe din neste seng. Det kan virkelig endre ditt liv!