Det er ikke alltid like enkelt når du skal skrive søknaden til drømmejobben. De fleste arbeidsgivere får en del dårlige søknader i søknadsbunken til stillinger som lyses ut. Derfor er det viktig å bruke tid på søknad og CV, når du skal gjennom nåløyet. I denne sammenhengen kan det være lurt å følge noen enkle tips til hvordan du skal kapre drømmejobben.

Bruk tid på å finne frem attester og vitnemål før du skal skrive søknaden. Foreta noen søk på nett for å se om du finner noen søknadsmaler som passer. Det tar gjerne litt tid før du har funnet frem til en passende mal. Spill noen runder live casino når du har behov for en pause i søknadsskrivingen.

Skill deg ut blant andre søkere

Når du skal imponere arbeidsgiveren som sitter med søknadsrunden, bør du bruke tid på å skille deg ut fra mengden. De fleste arbeidsgivere får mange søknader å forholde seg til. Det er derfor viktig at du bruker tid på å ikke skrive mye unødig informasjon. Kortfattede søknader er ofte bedre enn søknader med lange setninger og mye informasjon.

Dersom du sender en generell søknad bør du bruke tid på å tilpasse søknaden til hver enkel bedrift. Det er generelt stor konkurranse blant de som søker. Dette krever at du viser at du er oppriktig interessert i stillingen. Du bør holde språket kortfattet og tydelig. Slik unngår du at arbeidsgiveren misforstår teksten din.

Presenter deg selv

Det er viktig at du klarer å presentere deg selv i søknaden. Du bør få frem hvilken erfaring som er relevant til den jobben du søker på. Trekk frem den erfaringen som er nyttig i den aktuelle jobben. Vis til resultater som du har oppnådd tidligere.

Du kommer langt med å relatere utdanningen din, til de arbeidsoppgavene som er nevnt i stillingsutlysningen. Få frem hva som motiverer deg til å jobbe hardt nok på jobben. Legg vekt på personlige egenskaper og andre grunner, som gjør at du passer til jobben. Du kan også legge ved et bilde om du ønsker dette.

Skriv i tredjeperson

For å gi det beste inntrykket til din potensielle arbeidsgiver bør du skrive i en tredjeperson. Dette betyr at du ikke bør bruke mye jeg, når du skriver søknaden. De fleste arbeidsgivere liker ikke selvopptatte ansatte. Dette er en egenskap som de fleste ikke liker å forholde seg til i jobbsammenheng.

Det å skrive i en tredjeperson høres kanskje ikke like enkelt ut. Dette kan gjøres ved at du nevner hvordan dine referanser beskriver deg. Du bør også fokusere på hva du kan gjøre for bedriften i stedet. Du vil da få frem at du er den beste personen til jobben.

Hold deg kortfattet

Du bør holde deg kortfattet og presis i søknadsteksten. Arbeidsgiveren har gjerne mange søknader å lese gjennom. Det er derfor viktig at søknaden din er lettlest i forhold til andre søknader, som ligger i bunken. Du kan avslutte søknaden med at du er flink til å sette deg inne i de arbeidsoppgavene, som du vet inngår i stillingen.