I disse tider, har så godt som alle har en eller flere datamaskiner tilgjengelige. Vi bruker disse til en menge forskjellige ting, og installerer stadig nye programmer, applikasjoner og innhold. Vi lagrer ofte store mengde bilder og tekst, og rydder sjelen opp i alle filene vi samler gjennom årene. Om vi vil at vår datamaskin skal yte maksimalt, må vi ta godt vare på den. Her har vi samlet noen tips på veien, som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din datamaskin.

Det første du bør gjøre er å installere Avast Cleanup, dette vil fjerne filer som gjør maskinen din treg. Dette er som en rengjøring, og alle filer som får datamaskinen til å jobbe sakte lokaliseres raskt. Du trenger ikke å avinstallere programmer, eller rette noe i oppsettet med denne løsningen. Programmet løser enkelt slike problemer, uten å gjøre for store endringer. Om harddisken begynner å bli full, vil programmet rydde opp også her. Søppel-filer du ikke trenger vil slettes, og mer plass blir frigjort.

Trygg trafikk på nett

Det er ikke bare enhetene våre som har blitt mer avanserte. Også nett-snoker og kriminelle som gjerne vil ha tilgang på din private informasjon, finner stadig nye måter å hacke seg inn på dine private enheter. Uten god virusbeskyttelse, gjør vi det alt for enkelt for dem. Det er derfor først om fremst viktig at du har oppdatert virusbeskyttelse, som beskytter deg mot virus. Et aggressivt virus kan potensielt ødelegge hele datamaskinene din, og tvinge deg til å kjøpe en helt ny. Da er det adskillig mer kostnadseffektivt å investere i et godt program som beskytter deg mot denne trusselen.

Gå gjennom innholdet ditt

Sannsynligheten er stor for at du har en masse innhold du ikke trenger på din datamaskin. Kanskje det er gamle filmer du har sett for lenge siden, eller en drøss med video-opptak du aldri kommer til å se på. Ta deg tid å gå gjennom, og slett det du ikke trenger. Et alternativ er også å legge store filer som du vil beholde på en ekstern harddisk. Du vil da fortsatt ha dem tilgjengelig ved behov, samtidig som de ikke opptar unødvendig mye plass. Vær kritisk, og fjern det du vet du ikke har bruk for. Når du ikke har sprengt lagringskapasiteten, vil du fort merke at datamaskinen din blir kjappere. Det finnes også nettsider hvor du kan betale for å oppbevare bilder og innhold.

Skjermvask

Det er ikke bare innsiden av maskinen din som må tas vare på – også utsiden trenger en jevnlig vask. Dette gjør du ved å bruke et spesial-middel til vask av skjerm, og elektronisk utstyr. Du kan kjøpe denne på en vanlig butikk hvor se selger elektronikk. Husk på å fjern smuss på tastaturet, og vær nøye rundt knappene. Sør for at hver krik og krok av din maskin er ren og pen. Om du gjør dette regelmessig vil du forlenge levetiden på datamaskinen, samt sørge for at bruken blir mye mer hygienisk. En maskin som ser ut som den er ny, er jo også mer motiverende å jobbe på, eller hva?